Legyen olcsóbb a benzin Kecskeméten is!
Vélemény

Tállai András (58) fideszes országgyűlési képviselő, mellesleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető államtitkár 2017. november 11-én, szombaton egy Facebook-posztban dicsekedett el azzal, hogy milyen nagy sikert ért el legutóbb.

Több választója is szólt neki, hogy a választókerületében túl drága az üzemanyag. Emiatt az egyik kollégája felhívta a MOL egyik vezetőjét, aki azt mondta neki, hogy már tudnak a problémáról. Végül az egyeztetés eredményeként Mezőkövesden a benzin 11, a gázolaj pedig 5 forinttal lett olcsóbb literenként. 

Egy MOL-benzinkút (Fotó: Wikimedia Commons)

Az államtitkár szerint az üzemanyag-kereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.

„Fölvetődhet az a kérdés, hogy a piaci szereplők árképzési gyakorlatát nem-e kellene esetleg felülvizsgálni, vagy jobban ahhoz igazítani, hogy az emberek milyen minőségben élnek egy térségben, egy városban vagy egy településen” – tette hozzá Tállai, amikor a liberálbolsevik média kérdőre vonta.

„Csak a munkámat végezetem”

– szerénykedett a képviselő.

Az okos intézkedésnek gyorsan híre futott, és még a világ egyik legbefolyásosabb üzleti hírügynöksége is szétkürtölte, hogy Magyarországon csak kérni kell, és máris csökken a faluba' a benzin ára.

Orbán Viktor (54) miniszterelnök is reagált kedden Tállai akciójára.

„Gratulálok! Akkor mindenki intézze el!”

– mondta.

Portálunk véleménye szerint a miniszterelnöknek igaza van.

Dr. Zombor Gábor (53) országgyűlési képviselő
(Fotó: Wikimedia Commons)

Ezúton szólítjuk fel Zombor Gábort, Kecskemét fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy ő is végezze képviselői munkáját, legalább úgy, mint Tállai András, és a miniszterelnök nyilvánosan kiadott utasításának megfelelően, kiemelten pedig mint Kecskemét lakóinak országgyűlési képviselője, intézze el ő is a MOL vezetésénél, hogy legyen olcsóbb az üzemanyag a kecskeméti MOL-kutaknál! Vegye fel még ma a telefont ő vagy az egyik kollégája, hívja fel Hernádi Zsoltot, a MOL elnök-vezérigazgatóját vagy valamelyik vezető munkatársát, tájékoztassa arról, hogy Kecskeméten rengeteg szegény ember él, és kérje meg, hogy mind az öt kecskeméti MOL-benzinkútnál – az autópálya melletti kutaknál nyilvánvalóan nincs erre szükség – csökkentsék AZONNAL a benzin árát 11 forinttal, a gázolajét pedig 5 forinttal! Ha mind az ötnél nem megy, akkor legalább a Katona József téri kútnál tegyék meg!

Lehet azt mondani ellenvetésül, hogy a kecskemétiek jobban élnek, mint a mezőkövesdiek, de ez szemenszedett hazugság! Mi, itt élők azt látjuk, hogy ez a város olyan szegény, mint a templom egere, mondhatnánk: szinte egy kódis putri. Éppen hétfőn hangzott el egy fórumon, hogy még egy nyomorult kerékpárutat sem tud jövőre önerőből rendesen kiaszfaltozni az önkormányzat a Szolnoki út mellett, annyira nincs pénze, a közvilágítással is problémák vannak stb. A jóságos Gyuri bácsi önzetlen adományai nélkül – nem Sorosról van szó – biza felkopna az állunk.

Ha netalántán mégis van némi különbség az emberek életszínvonalában, akkor az azért van, mert a Duna–Tisza közén közismerten szorgalmasabb emberek élnek, mint Borsodban, amiért nem lehet őket magasabb árakkal büntetni. Úgyhogy mi, kecskemétiek is megérdemeljük, talán még jobban is, mint a mezőkövesdiek, hogy kicsit olcsóbban vásárolhassunk üzemanyagot Ladáinkba, Daciáinkba, meg az MTZ-kbe!

De hát nem kell bizonygatni Kecskemét szegénységét senki előtt, hiszen csak a bukott kommunisták érvelnek azzal, hogy „Fizessenek a gazdagok!”

És Ön mit gondol minderről?

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemert.blog.hu/api/trackback/id/tr2713276995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kecskemért?

Kövess a facebookon!

Friss topikok

Nyomtass te is!

Nyomtass te is #68

Nyomtassteis Különszám
A kormány évi 250-300-ról 400 órára akarja emelni az elrendelhető túlórák számát, emellett egyről három évre növelni a munkaidőkeret elszámolási időszakát. A szakszervezetek példátlan összefogás mellett országosan tiltakoznak.
Tovább

Címkék

112-es segélyhívó (1) 1848-as forradalom (1) 2018 (1) 2018-as választások (4) átláthatóság (1) Az úszás ünnepe (1) Bács-Kiskun megye (1) Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár (1) Bács-Kiskun Megyei Kórház (1) benzin (1) bérlakás (1) beruházás (1) cashkemét (2) Cegléd (1) civil (1) CÖF (1) DAKK Zrt. (1) Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (1) demokrácia (1) Dobos József (1) egészségügy (1) Elios Zrt. (2) energia (2) Európai Bizottság (1) Európai Unió (3) Fekete-Győr András (1) felújítás (1) feminizmus (1) Fidelitas (1) fizetés (1) Független Diákparlament (1) gázolaj (1) Gémesi György (1) Gong Rádió (1) gyalogátkelőhely (1) Hadházy Ákos (2) harmadik Orbán-kormány (1) Határ Mária (1) hekkelés (1) helyi adó (1) Hírös Agóra (1) Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (1) Hosszú Katinka (1) humor (1) I. világháború (1) ingatlanpiac (1) interjú (1) intermodális csomópont (1) Jean-Claude Juncker (1) Jobbik Magyarországért Mozgalom (1) jogsértés (1) kampánynyitó (1) kecskemért (3) Kecskemét (6) kecskeméti közgyűlés (1) Kecskméti Fürdő (1) kerékpározás (1) kerékpártároló (1) kerékpárút (1) kiállítás (1) Király József (3) könyv (1) korrupció (3) korszerűsítés (1) középiskola (1) közlekedésbiztonság (2) közmeghallgatás (1) közvilágítás (2) kritika (1) ktatás (1) kutya (1) lakás (1) lakossági fórum (3) Lázár János (1) Lehet Más a Politika (3) Lejer Zoltán (1) Lipard Film (1) LMP (2) lőtér (1) lövészet (1) magasfeszültség (1) Magyar Kórházszövetség (1) Magyar Közút (1) Magyar Szocialista Párt (1) Mavir (1) megemlékezés (1) Megyei Prima Díj (1) Mercedes (1) Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (2) Mészáros Lőrinc (1) MOL (1) Molnár Gyula (1) Momentum Mozgalom (5) MSZP (2) multinacionális vállalat (1) munkaerőhiány (2) Nagypál Sándor (1) Nagy Attila (1) Navracsics Tibor (1) névadás (1) nevek (1) (1) oktatás (1) önerős útépítés (1) önkormányzat (1) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (1) pénzosztás (1) plakátháború (2) plakáttörvény (1) polgári kezdeményezés (1) politikai humor (1) politikai pedofília (1) Rudolf-laktanya (1) Salacz László (1) slow food (1) SMP (1) Soproni Tamás (1) Soros-terv (1) statisztika (2) Stop Soros (1) Svébis Mihály (1) Szél Bernadett (3) Szemereyné Pataki Klaudia (2) Széna utca (1) Takács Valentina (1) Tállai András (1) távvezeték (1) Tiborcz István (3) történik épp (1) Tóth Szilárd (1) Trianon (1) tüntetés (1) tűzoltók (1) Univer Zrt. (1) ünnep (1) utcanevek (1) útfelújítás (1) üzemanyagár (1) Vágó Gábor (5) vagyonnyilatkozat (1) választási kampány (1) Vasútmodellezés (1) vihar (1) zászló (1) zebra (1) zene (1) Zombor Gábor (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása