Legyen olcsóbb a benzin Kecskeméten is!
Vélemény

Tállai András (58) fideszes országgyűlési képviselő, mellesleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető államtitkár 2017. november 11-én, szombaton egy Facebook-posztban dicsekedett el azzal, hogy milyen nagy sikert ért el legutóbb.

Több választója is szólt neki, hogy a választókerületében túl drága az üzemanyag. Emiatt az egyik kollégája felhívta a MOL egyik vezetőjét, aki azt mondta neki, hogy már tudnak a problémáról. Végül az egyeztetés eredményeként Mezőkövesden a benzin 11, a gázolaj pedig 5 forinttal lett olcsóbb literenként. 

Egy MOL-benzinkút (Fotó: Wikimedia Commons)

Az államtitkár szerint az üzemanyag-kereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.

„Fölvetődhet az a kérdés, hogy a piaci szereplők árképzési gyakorlatát nem-e kellene esetleg felülvizsgálni, vagy jobban ahhoz igazítani, hogy az emberek milyen minőségben élnek egy térségben, egy városban vagy egy településen” – tette hozzá Tállai, amikor a liberálbolsevik média kérdőre vonta.

„Csak a munkámat végezetem”

– szerénykedett a képviselő.

Az okos intézkedésnek gyorsan híre futott, és még a világ egyik legbefolyásosabb üzleti hírügynöksége is szétkürtölte, hogy Magyarországon csak kérni kell, és máris csökken a faluba' a benzin ára.

Orbán Viktor (54) miniszterelnök is reagált kedden Tállai akciójára.

„Gratulálok! Akkor mindenki intézze el!”

– mondta.

Portálunk véleménye szerint a miniszterelnöknek igaza van.

Dr. Zombor Gábor (53) országgyűlési képviselő
(Fotó: Wikimedia Commons)

Ezúton szólítjuk fel Zombor Gábort, Kecskemét fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy ő is végezze képviselői munkáját, legalább úgy, mint Tállai András, és a miniszterelnök nyilvánosan kiadott utasításának megfelelően, kiemelten pedig mint Kecskemét lakóinak országgyűlési képviselője, intézze el ő is a MOL vezetésénél, hogy legyen olcsóbb az üzemanyag a kecskeméti MOL-kutaknál! Vegye fel még ma a telefont ő vagy az egyik kollégája, hívja fel Hernádi Zsoltot, a MOL elnök-vezérigazgatóját vagy valamelyik vezető munkatársát, tájékoztassa arról, hogy Kecskeméten rengeteg szegény ember él, és kérje meg, hogy mind az öt kecskeméti MOL-benzinkútnál – az autópálya melletti kutaknál nyilvánvalóan nincs erre szükség – csökkentsék AZONNAL a benzin árát 11 forinttal, a gázolajét pedig 5 forinttal! Ha mind az ötnél nem megy, akkor legalább a Katona József téri kútnál tegyék meg!

Lehet azt mondani ellenvetésül, hogy a kecskemétiek jobban élnek, mint a mezőkövesdiek, de ez szemenszedett hazugság! Mi, itt élők azt látjuk, hogy ez a város olyan szegény, mint a templom egere, mondhatnánk: szinte egy kódis putri. Éppen hétfőn hangzott el egy fórumon, hogy még egy nyomorult kerékpárutat sem tud jövőre önerőből rendesen kiaszfaltozni az önkormányzat a Szolnoki út mellett, annyira nincs pénze, a közvilágítással is problémák vannak stb. A jóságos Gyuri bácsi önzetlen adományai nélkül – nem Sorosról van szó – biza felkopna az állunk.

Ha netalántán mégis van némi különbség az emberek életszínvonalában, akkor az azért van, mert a Duna–Tisza közén közismerten szorgalmasabb emberek élnek, mint Borsodban, amiért nem lehet őket magasabb árakkal büntetni. Úgyhogy mi, kecskemétiek is megérdemeljük, talán még jobban is, mint a mezőkövesdiek, hogy kicsit olcsóbban vásárolhassunk üzemanyagot Ladáinkba, Daciáinkba, meg az MTZ-kbe!

De hát nem kell bizonygatni Kecskemét szegénységét senki előtt, hiszen csak a bukott kommunisták érvelnek azzal, hogy „Fizessenek a gazdagok!”

És Ön mit gondol minderről?

A bejegyzés trackback címe:

http://kecskemert.blog.hu/api/trackback/id/tr1113276995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Kecskemért?

Kövess a facebookon!

Friss topikok