Mindenki egyetért ezekkel a közgyűlési döntésekkel?

Sorosozás napirend előtt, reklámkorlátozó rendelet, a szemét ügy megoldása halasztódik, buszjáratokat szüntetnek meg. Ezek mentek az októberi kecskeméti közgyűlésen.

kozgyuli.jpg

Kép: kecskemet.hu

Az országos mintának megfelelően a kecskeméti közgyűlésen sem maradhatott el a „Sorosozás” és a menekültekkel való riogatás. Ebben a kormánypárti frakció egyik régi motorosa, Sztachó-Pekáry István járt az élen. Az ellenzék padsorait a szocialisták tüntetőlegesen elhagyták, míg a DK egyetlen képviselője, Szőkéné Kopping Rita szót kért az elhangzottak után, és elítélte képviselőtársa megnyilatkozását. Későbbi napirendnél az LMP-s Falusi Norbert és a Jobbikos Radics Tivadar a Kecskeméti Lapokban megjelent „Soros-terv” hirdetés kapcsán emelte fel szavát, méltatlannak tartják, hogy a közpénzből fenntartott városi lap ilyen kormánypropagandát közvetítsen.

Ki és hol hirdethet?

Rögtön az első tárgyalt pontnál huzavona alakult kia helyi hirdető- és reklámberendezések kihelyezéséről. A javaslat óriási mértékben megszigorítja a városban kihelyezhető reklámhordozók lehetőségeit, pont a választási kampány előtt. Az országos médiában a reklámszakemberek egyöntetűen azt állítják, hogy ez a helyi szintekre is legyűrűző javaslat a Simicska cégek kivéreztetésére szolgál, míg a kormány egyoldalúan tájékoztathat majd ezeken a felületeken – természetesen az adófizetők pénzéből. Falusi Norbert egy országos lap értesüléseire hivatkozva feltette a kérdést Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek, hogy Rogán Antal valóban bekérette-e ezeket a szabályzat-módosításokat, így Kecskemétet is megkeresték-e hasonlóval, amire az a válasz érkezett, hogy nem volt ilyen megkeresés. Dobos József a szocialista frakcióból azzal a kérdéssel élt, hogy mennyi türelmi idő lesz a vállalkozások számára, hiszen sokan molinókkal hirdetik magukat különböző pontjain a városnak. A válasz az volt, hogy lesz elég idő erre. Frakciótársa, Király József hozzátette, mint városvédő, korábban már jelezte, hogy szigorítani kell a településképet rontó hirdetések kihelyezésén, ám akkor lesöpörték javaslatát. Mint mondta, akkor is, és most is politika döntés született, és egyáltalán nem biztos, hogy ez a város lakóinak érdekét szolgálja, hiszen olykor “gusztustalan politikai hirdetések” kaphatnak Kecskemét különböző pontjain. Falusi Norbert ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy a kormányzati Soros-plakátok egyértelműen befolyásolják a közbeszédet, mégpedig negatív irányban, már az sem kirívó eset, hogy a 10-12 éves gyerekek “lemigránsozzák” egymást. A rendeletet végül 16 Fidesz-KDNP igennel, 6 ellenzéki nemmel fogadta el a testület.

Szemét-ügy

Sarkalatos napirend volt a szemétszállítás átlakulásának ügye is, hiszen kormányzati döntés született, hogy a lakossági hulladékszállítást államosítani kell, habár a rendszer koránt sem működik jól. Kecskeméten és környékén a deponálást a Saubermacher végezte, a szállítást pedig a Városgazdasági Kft. Ezen feladatokat ezentúl egy új cég fogja kezelni, amelyben utóbbi cég révén szerez többségi tulajdont a város.Dobos József felhívta a közgyűlés és a polgármester figyelmét, hogy a VG Kft. 400 milliós likviditási gonddal küzdött az átalakítás miatt, és ez a továbbiakban is fennmaradhat, ha az országos központ nem fizeti ki időben a díjakat. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester szót kért, és azt mondta, ezek technikai jellegű problémák, és nincs és nem is lesz gond a szemétszállítással. Erre reflektált Király József, hogy a polgárokat nem az érdekli, hogyan egyesülnek cégek, államosítanak, hanem hogy a szeméthegyek (pl. Széchenyiváros, Árpádváros) mikor tűnnek el. A polgármester asszony úgy összegzett válaszában, hogy egy 15 éves, elavult “kuplerájt” kell helyrehozniuk, ez egy bonyolult folyamat, türelmet kérnek míg átállnak. 16 igen, 2 nem, 4 tartózkodás után átment a javaslat.

Nincs igény az éjszakai járatok egy részére

Október 29-én véget ér a hétvégi éjszakai autóbusz járatok és a 21D jelű járat üzemeltetésének próbaidőszaka. A július 1. óta végzett utasszámlálások azt mutatták, hogy valójában mindkét járatra igen csekély az igény. Ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy október 30-tól az éjszakai járatok közül három marad: a 91E jelű járat szabad és munkaszüneti napokon 1.30-kor és 2.50-kor indul majd a Széchenyi térről, a 95E jelű járat pedig 2.10-kor indul a Széchenyi térről. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemert.blog.hu/api/trackback/id/tr3913103702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kecskemért?

Kövess a facebookon!

Friss topikok

Nyomtass te is!

Nyomtass te is #68

Nyomtassteis #68
Aki csak a kormány által meghamisított híreket olvassa és hallgatja, az elhiszi, hogy Magyarország gazdasága száguld, és legalább a volt szocialista országok közül kiemelkedik. A rideg számok azonban azt mutatják, hogy ez is csak egy hazugság.
Tovább

Címkék

112-es segélyhívó (1) 1848-as forradalom (1) 2018 (1) 2018-as választások (4) átláthatóság (1) Az úszás ünnepe (1) Bács-Kiskun megye (1) Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár (1) Bács-Kiskun Megyei Kórház (1) benzin (1) bérlakás (1) beruházás (1) cashkemét (2) Cegléd (1) civil (1) CÖF (1) DAKK Zrt. (1) Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (1) demokrácia (1) Dobos József (1) egészségügy (1) Elios Zrt. (2) energia (2) Európai Bizottság (1) Európai Unió (3) Fekete-Győr András (1) felújítás (1) feminizmus (1) Fidelitas (1) fizetés (1) Független Diákparlament (1) gázolaj (1) Gémesi György (1) Gong Rádió (1) gyalogátkelőhely (1) Hadházy Ákos (2) harmadik Orbán-kormány (1) Határ Mária (1) hekkelés (1) helyi adó (1) Hírös Agóra (1) Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (1) Hosszú Katinka (1) humor (1) I. világháború (1) ingatlanpiac (1) interjú (1) intermodális csomópont (1) Jean-Claude Juncker (1) Jobbik Magyarországért Mozgalom (1) jogsértés (1) kampánynyitó (1) kecskemért (3) Kecskemét (6) kecskeméti közgyűlés (1) Kecskméti Fürdő (1) kerékpározás (1) kerékpártároló (1) kerékpárút (1) kiállítás (1) Király József (3) könyv (1) korrupció (3) korszerűsítés (1) középiskola (1) közlekedésbiztonság (2) közmeghallgatás (1) közvilágítás (2) kritika (1) ktatás (1) kutya (1) lakás (1) lakossági fórum (3) Lázár János (1) Lehet Más a Politika (3) Lejer Zoltán (1) Lipard Film (1) LMP (2) lőtér (1) lövészet (1) magasfeszültség (1) Magyar Kórházszövetség (1) Magyar Közút (1) Magyar Szocialista Párt (1) Mavir (1) megemlékezés (1) Megyei Prima Díj (1) Mercedes (1) Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (2) Mészáros Lőrinc (1) MOL (1) Molnár Gyula (1) Momentum Mozgalom (5) MSZP (2) multinacionális vállalat (1) munkaerőhiány (2) Nagypál Sándor (1) Nagy Attila (1) Navracsics Tibor (1) névadás (1) nevek (1) (1) oktatás (1) önerős útépítés (1) önkormányzat (1) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (1) pénzosztás (1) plakátháború (2) plakáttörvény (1) polgári kezdeményezés (1) politikai humor (1) politikai pedofília (1) Rudolf-laktanya (1) Salacz László (1) slow food (1) SMP (1) Soproni Tamás (1) Soros-terv (1) statisztika (2) Stop Soros (1) Svébis Mihály (1) Szél Bernadett (3) Szemereyné Pataki Klaudia (2) Széna utca (1) Takács Valentina (1) Tállai András (1) távvezeték (1) Tiborcz István (3) történik épp (1) Tóth Szilárd (1) Trianon (1) tüntetés (1) tűzoltók (1) Univer Zrt. (1) ünnep (1) utcanevek (1) útfelújítás (1) üzemanyagár (1) Vágó Gábor (5) vagyonnyilatkozat (1) választási kampány (1) Vasútmodellezés (1) vihar (1) zászló (1) zebra (1) zene (1) Zombor Gábor (3) Címkefelhő