Miért telt házasak az LMP fórumai?

Az LMP-t is meglepte a nagy érdeklődés. Négy éve még lézengtek, most már be sem férnek a fórumokra. Csordultig tele teremben tartott fórumot Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, Vágó Gáborral a párt kecskeméti képviselő-jelöltjével pénteken a kecskeméti Tudomány és Technika Házában.  

psx_20180323_195903.jpg

Sokan nem fértek be a pótszékekkel százötven főnek helyet adó terembe a hat órai kezdetre. Az este nyitányaként a Quaestor károsultakkal együttműködési megállapodást kötött a párt. Vágó Gábor a legnagyobb államilag támogatott piramisjátéknak nevezte a Quaestor-botrányt. Szél Bernadett a megállapodásban vállalta, hogy nem csupán kártalanítva lesznek a károsultak, hanem egy erős LMP mellett nem fordulhat még egyszer az elő, hogy pénzügyi szervezetek így ki tudják semmizni a hétköznapi embereket. Olyan szigorú pénzügyi felügyeletet fog létrehozni az LMP, amely folyamatosan ellenőrzi, hogy a bankok vannak az emberekért, és nem az emberek a bankokért.

psx_20180323_201340.jpg

A miniszterelnök-jelölt asszony szerint az oktatás a kulcs, amely a 21. századra képes felkészíteni Magyarországot. Ezért az LMP radikálisan megnöveli majd az oktatásra fordított összegeket a költségvetésben, hogy minden ötödik forintot az oktatásra költsünk a közösből. A tanszabadság megteremtése, a szabad tankönyv választással az egyik első lépései lennének egy LMP kormánynak.

 psx_20180323_200110.jpg

Szél Bernadett kitért az offshore számlákkal rendelkező politikusokra, akik trópusi adóparadicsomokba mentik ki az itthon ellopott pénzt. Szerinte Orbán Viktor nem kiseprűzte az offshore ovagokat, hanem a sajátjait ütötte lovaggá. Ezért az LMP már háromszor adta be a z offshore-mentesítő törvényjavaslatát, amit mindannyiszor leszavazott a fideszes parlamenti többség. Vágó Gábor elmondta, hogy tényfeltáró újságíróként számos olyan cikket írt, ahol rámutatott, hogy az EU-s pénzből megvalósuló használhatatlan beruházásokból van pénzt menekítik ki az adóparadicsomokba.

 psx_20180323_201218.jpg

Vágó Gábor a Bács-Kiskun 1-es körzet képviselőjelöltje hitet tett amellett, hogy kemény munkával és kreativitással segíti felkészülni a térséget a 21. század kihívásaira, a klímaváltozásra, a robotizációra. A helyi programból kiemelte a közlekedés problémáját, szerinte a Lajosmizse- Hetényegyháza- Kecskemét vasúti vonalat át kell úgy alakítani, hogy a városban villamosként, a települések között HÉV szerűen közlekedjen. A mellékutak javításával a kistelepülések népesség megtartó erejét lehet növelni.

 psx_20180323_195054.jpg

Tóth Szilárd a Bács-Kiskun 1-es körzet képviselőjelöltje elmondta, hogy ő konzervatív keresztény emberként azért csatlakozott az LMP közösségéhez, mert itt megtalálta azt a tisztességet, amit hiányol a kormánypártban. A párt sokszínűsége szerinte olyan erény, amit kormányon is meg kell tartania.

 psx_20180323_200345.jpg

A kérdésekre adott válaszokban Szél Bernadett elmondta, hogy az LMP nem készül koalícióra sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal, de a kormány váltás után a demokrácia helyreállítása érdekében együtt fog működni a mostani ellenzéki pártokkal. A tanyán élők helyzetével kapcsolatban bemutatta a párt határozati javaslatát, ami többek között a magányosodást enyhítő gondozói szolgálatról, és a külterületi utak karbantartásáról szól. Az adócsökkentés kapcsán bemutatta az LMP adó programját, ami minimálbért keresőknél havi 21 ezer forintot, az átlagbért keresőknél 36 ezer forintot jelent, csak az egymillió forint felett keresők járnának rosszul.A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemert.blog.hu/api/trackback/id/tr9113776968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kecskemért?

Kövess a facebookon!

Friss topikok

Nyomtass te is!

Nyomtass te is #68

Nyomtassteis Különszám
A kormány évi 250-300-ról 400 órára akarja emelni az elrendelhető túlórák számát, emellett egyről három évre növelni a munkaidőkeret elszámolási időszakát. A szakszervezetek példátlan összefogás mellett országosan tiltakoznak.
Tovább

Címkék

112-es segélyhívó (1) 1848-as forradalom (1) 2018 (1) 2018-as választások (4) átláthatóság (1) Az úszás ünnepe (1) Bács-Kiskun megye (1) Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár (1) Bács-Kiskun Megyei Kórház (1) benzin (1) bérlakás (1) beruházás (1) cashkemét (2) Cegléd (1) civil (1) CÖF (1) DAKK Zrt. (1) Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (1) demokrácia (1) Dobos József (1) egészségügy (1) Elios Zrt. (2) energia (2) Európai Bizottság (1) Európai Unió (3) Fekete-Győr András (1) felújítás (1) feminizmus (1) Fidelitas (1) fizetés (1) Független Diákparlament (1) gázolaj (1) Gémesi György (1) Gong Rádió (1) gyalogátkelőhely (1) Hadházy Ákos (2) harmadik Orbán-kormány (1) Határ Mária (1) hekkelés (1) helyi adó (1) Hírös Agóra (1) Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (1) Hosszú Katinka (1) humor (1) I. világháború (1) ingatlanpiac (1) interjú (1) intermodális csomópont (1) Jean-Claude Juncker (1) Jobbik Magyarországért Mozgalom (1) jogsértés (1) kampánynyitó (1) kecskemért (3) Kecskemét (6) kecskeméti közgyűlés (1) Kecskméti Fürdő (1) kerékpározás (1) kerékpártároló (1) kerékpárút (1) kiállítás (1) Király József (3) könyv (1) korrupció (3) korszerűsítés (1) középiskola (1) közlekedésbiztonság (2) közmeghallgatás (1) közvilágítás (2) kritika (1) ktatás (1) kutya (1) lakás (1) lakossági fórum (3) Lázár János (1) Lehet Más a Politika (3) Lejer Zoltán (1) Lipard Film (1) LMP (2) lőtér (1) lövészet (1) magasfeszültség (1) Magyar Kórházszövetség (1) Magyar Közút (1) Magyar Szocialista Párt (1) Mavir (1) megemlékezés (1) Megyei Prima Díj (1) Mercedes (1) Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (2) Mészáros Lőrinc (1) MOL (1) Molnár Gyula (1) Momentum Mozgalom (5) MSZP (2) multinacionális vállalat (1) munkaerőhiány (2) Nagypál Sándor (1) Nagy Attila (1) Navracsics Tibor (1) névadás (1) nevek (1) (1) oktatás (1) önerős útépítés (1) önkormányzat (1) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (1) pénzosztás (1) plakátháború (2) plakáttörvény (1) polgári kezdeményezés (1) politikai humor (1) politikai pedofília (1) Rudolf-laktanya (1) Salacz László (1) slow food (1) SMP (1) Soproni Tamás (1) Soros-terv (1) statisztika (2) Stop Soros (1) Svébis Mihály (1) Szél Bernadett (3) Szemereyné Pataki Klaudia (2) Széna utca (1) Takács Valentina (1) Tállai András (1) távvezeték (1) Tiborcz István (3) történik épp (1) Tóth Szilárd (1) Trianon (1) tüntetés (1) tűzoltók (1) Univer Zrt. (1) ünnep (1) utcanevek (1) útfelújítás (1) üzemanyagár (1) Vágó Gábor (5) vagyonnyilatkozat (1) választási kampány (1) Vasútmodellezés (1) vihar (1) zászló (1) zebra (1) zene (1) Zombor Gábor (3) Címkefelhő