Akcióban a Momentum
Választás 2018

Választási cikksorozatunk második részében kicsit beleshetünk a politikacsinálás kulisszái mögé. 2017. március 16-án pénteken délelőtt Kecskeméten kampányolt a Momentum. A párt elnöke, Fekete-Győr András és aktivista-társai az Orbán-kormány tavaszi botránysorozatára emlékeztető feliratokat fújtak festékkel a Fidelitas ellenzéket lejáratni szándékozó plakátjaira.

A Momentum Mozgalom helyi képviselőjelöltjei, Bodrozsán Alexandra és Szarvas Koppány Bendegúz régóta kinn vannak a piacnál, ám ezúttal a Kecskemétre látogató Fekete-Győr András pártelnök is bekapcsolódott a munkába. Az elnök a piaccsarnokban beszélgetett a hosszú hétvégére készülődve, délelőtti bevásárlást intéző kecskemétiekkel. Arról érdeklődött, hogy milyen helyi ügyek foglalkoztatják őket és megvitatták, hogy milyen megoldásokat kínál a Momentum az ország problémáira. Az aktivisták szórólapokat osztogattak és támogatókat kerestek a kampányukhoz.

fekete-gyor_1.jpg

Fekete-Győr András és Bodrozsán Alexandra

Fekete-Győr András azt mondta, hogy úgy tapasztalta, sokan megismerték, sokan tudják, hogy mi az a Momentum. Az emberek általában bizalommal fordultak felé. Voltak ugyan, akik nemtetszésüket fejezték ki, de a többség nyitott volt a Momentum felvetéseire.

A piac azért jó hely, mert sok ismert emberrel össze lehet futni, így például helyi képviselőkkel, televízióból ismert arcokkal, vagy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester-asszonnyal is. Vagyis csak lehetett volna, mert mint kiderült, nem ő, hanem egy rá megszólalásig hasonlító hölgy tűnt fel a tömegben. Nagyon sajnáljuk, hogy végül nem jött létre a nagy találkozás, pedig a momentumosok, azt mondják, szívesen elbeszélgettek volna vele.

Hová tűntek a plakátok?

A háromórás vásári kavalkád után az autóbusz-pályaudvarra ment Fekete-Győr és csapata. Itt aziránt érdeklődött, hogy miért távolították el másodjára a párt plakátjait a biztonsági emberek. Mint kiderült, ez felsőbb utasításra történt. A Fekete Antal nevű NER-lovag, aki a pletykák szerint érettségi bizonyítvány nélkül, 8 általánossal vezeti a régió közlekedési cégét, a DAKK-ot, igyekszik megszolgálni Orbán Viktor bizalmát. (A pletykát az táplálja, hogy Fekete Antal, aki amúgy nem rokona Fekete-Győr Andrásnak, titkosíttatta a kinevezésekor benyújtott önéletrajzot.) Kecskeméten persze nem az érettségi léte vagy nemléte miatt szidják Fekete Antalt, hanem a szedett-vedett buszpark, az évek óta üresen álló, használhatatlan, de milliárdokat felemésztő új buszgarázs és a kollektív szerződés dolgozóknak hátrányos módosítása miatt.

Miután a helyi választási bizottság a héten már egyszer eltiltotta a DAKK Zrt.-t a szabályosan elhelyezett plakátok eltávolításától, most már a pénzbírságot is bevállalja a NER-lovag, amit – állami vállalatról lévén szó – mindannyiunk pénzéből kell majd kifizetnie a cégnek.

A Momentum szerint a Fidesz igyekszik minden megszólalási felületet elzárni előlük, akár törvénytelen eszközökkel is, ezért a párt kénytelen volt ismét a választási bizottsághoz fordulni, de felmerült, hogy a választás rendjének megzavarása és lopás bűncselekmények gyanújával rendőrségi feljelentést tesznek. Az incidens miatt úgy döntöttek, a plakátolást kiterjesztik a DAKK összes dél-alföldi autóbusz-állomására.

Megvannak a plakátok!

A rövid autóbusz-pályaudvari sajtótájékoztató után a Vasútkertbe mentek a momentumosok. A Fidelitas, azaz a Fidesz ifjúsági szervezetének „A Kerítésbontók!” című kiállítása eddig csekély érdeklődést váltott ki az emberekből, csak a helyi jobbikosok takarták le a Vona Gábort ábrázoló plakátot egy fehér lepedővel. A lepedőre azt írták, hogy „Szerinted hazugságok terjesztése helyett mivel kellene foglalkoznia a magyar kormánynak? Oktatás, egészségügy, sajtószabadság”. (A lepedő később eltűnt.)

fekete-gyor_2.jpg

Fekete-Győr András feliratot fúj

Fekete-Győrék erősebb üzeneteket fogalmaztak meg. Lila színű festékkel az elmúlt hónapok fideszes botrányaira emlékeztették a Fidelitast, amely az anyapártjuk számára kínos ügyekben nem mert megszólalni. Szigetvári Viktor azt mondja, hogy „Elios”, Gyurcsány Ferenc pedig „O1G” üzenetet fogalmazza meg. Az állítólagos kerítésbontás helyett Szél Bernadett immár a Matolcsy-klánt emlegeti, Niedermüller Péter Lázár János hódmezővásárhelyi kudarcával szóviccel, “Vejetek vagyunk” - teszi hozzá Molnár Csaba, Vona Gábor pedig „I love Tiborcz” mondattal ironizál. De megkapják a magukét a baloldali pártok is: „MSZP=Fidesz” képlet áll Mesterházy Attila tablóján.

gyurcsany.jpg

szel.jpg

mesterhazy.jpg

vona.jpg

karacsony.jpg

molnar.jpg

szigetvari.jpg

Egy kiállítás képei

Bodrozsán Alexandra képviselőjelölt azt mondta, hogy az új feliratok azért kerültek a politikai roadshow-kiállítás plakátjaira, mert fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy a Fidesz gyűlöletkampánya elvonja a figyelmet a valódi problémákról, mint például a közvilágítás helyzete Kecskeméten. Ráadásul az eredeti Fidelitas-plakátokon szándékosan a szövegkörnyezetből kiragadott mondatokat szerepeltetnek.

Érdekesség, hogy Szarvas Koppány Bendegúz nem akarta Gyurcsány Ferenc portréját összefestékezni, ezért inkább háttérbe vonult, amikor a volt miniszterelnök plakátja került sorral. Úgy látszik, a fiatal politikus még tisztelettel gondol vissza korábbi pártjára.

A kidekorált kiállítás valószínűleg már nem sokáig tekinthető meg.

Az átfestéses akció után a fiatalok Ceglédre indultak, hogy a délután folyamán az ottani kampánycsapatuknak segítsenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemert.blog.hu/api/trackback/id/tr2913744906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kecskemért?

Kövess a facebookon!

Friss topikok

Nyomtass te is!

Nyomtass te is #68

Nyomtassteis Különszám
A kormány évi 250-300-ról 400 órára akarja emelni az elrendelhető túlórák számát, emellett egyről három évre növelni a munkaidőkeret elszámolási időszakát. A szakszervezetek példátlan összefogás mellett országosan tiltakoznak.
Tovább

Címkék

112-es segélyhívó (1) 1848-as forradalom (1) 2018 (1) 2018-as választások (4) átláthatóság (1) Az úszás ünnepe (1) Bács-Kiskun megye (1) Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár (1) Bács-Kiskun Megyei Kórház (1) benzin (1) bérlakás (1) beruházás (1) cashkemét (2) Cegléd (1) civil (1) CÖF (1) DAKK Zrt. (1) Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (1) demokrácia (1) Dobos József (1) egészségügy (1) Elios Zrt. (2) energia (2) Európai Bizottság (1) Európai Unió (3) Fekete-Győr András (1) felújítás (1) feminizmus (1) Fidelitas (1) fizetés (1) Független Diákparlament (1) gázolaj (1) Gémesi György (1) Gong Rádió (1) gyalogátkelőhely (1) Hadházy Ákos (2) harmadik Orbán-kormány (1) Határ Mária (1) hekkelés (1) helyi adó (1) Hírös Agóra (1) Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (1) Hosszú Katinka (1) humor (1) I. világháború (1) ingatlanpiac (1) interjú (1) intermodális csomópont (1) Jean-Claude Juncker (1) Jobbik Magyarországért Mozgalom (1) jogsértés (1) kampánynyitó (1) kecskemért (3) Kecskemét (6) kecskeméti közgyűlés (1) Kecskméti Fürdő (1) kerékpározás (1) kerékpártároló (1) kerékpárút (1) kiállítás (1) Király József (3) könyv (1) korrupció (3) korszerűsítés (1) középiskola (1) közlekedésbiztonság (2) közmeghallgatás (1) közvilágítás (2) kritika (1) ktatás (1) kutya (1) lakás (1) lakossági fórum (3) Lázár János (1) Lehet Más a Politika (3) Lejer Zoltán (1) Lipard Film (1) LMP (2) lőtér (1) lövészet (1) magasfeszültség (1) Magyar Kórházszövetség (1) Magyar Közút (1) Magyar Szocialista Párt (1) Mavir (1) megemlékezés (1) Megyei Prima Díj (1) Mercedes (1) Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (2) Mészáros Lőrinc (1) MOL (1) Molnár Gyula (1) Momentum Mozgalom (5) MSZP (2) multinacionális vállalat (1) munkaerőhiány (2) Nagypál Sándor (1) Nagy Attila (1) Navracsics Tibor (1) névadás (1) nevek (1) (1) oktatás (1) önerős útépítés (1) önkormányzat (1) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (1) pénzosztás (1) plakátháború (2) plakáttörvény (1) polgári kezdeményezés (1) politikai humor (1) politikai pedofília (1) Rudolf-laktanya (1) Salacz László (1) slow food (1) SMP (1) Soproni Tamás (1) Soros-terv (1) statisztika (2) Stop Soros (1) Svébis Mihály (1) Szél Bernadett (3) Szemereyné Pataki Klaudia (2) Széna utca (1) Takács Valentina (1) Tállai András (1) távvezeték (1) Tiborcz István (3) történik épp (1) Tóth Szilárd (1) Trianon (1) tüntetés (1) tűzoltók (1) Univer Zrt. (1) ünnep (1) utcanevek (1) útfelújítás (1) üzemanyagár (1) Vágó Gábor (5) vagyonnyilatkozat (1) választási kampány (1) Vasútmodellezés (1) vihar (1) zászló (1) zebra (1) zene (1) Zombor Gábor (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása