Indulhat a konvektorcsere!
1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez.

konv.jpg

A hazai lakóingatlanokban közel 3 millió korszerűtlen gázkonvektor működik. Mielőbbi cseréjük elősegítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 80 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A gázkonvektorok cseréjéhez 2017. szeptember 21-én 8 órától a rendelkezésre álló 1,5 milliárd forint összegű forrás kimerüléséig, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül igényelhetnek támogatást az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek. A Pályázati kiírás értelmében a pályázatok benyújtása elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül történik az ügyfélkapus azonosítást követően. A pályázati portál a konvektor2017.nfsi.hu honlapon érhető el, ahol 2017. szeptember 21-én 8 órától az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával nyújtható be a pályázat. A pályázati adatlap kitöltésére a nyitás előtt néhány nappal lesz majd lehetőség, de készül adatlapkitöltő segédlet is, amely szintén a pályázati portálon kerül közzétételre.

Elektronikusan kell beadni

A pályázathoz elektronikusan csatolva szükséges benyújtani az alátámasztó dokumentumokat, így az is megfelelő, ha az okmányokról digitális fénykép készül. A csatolmányok feltöltése előtt célszerű megnyitni a lementett dokumentumokat és leellenőrizni, hogy azok megfelelően olvashatók-e. A pályázat csatolmányaiban a pályázat véglegesítését követően módosítani már nem lehetséges, amennyiben szükséges, a feldolgozás során hiánypótlás keretében pótolhatóak a hiányosságok. A pályázattal kapcsolatos értesítések, így a hiánypótlási felszólítás kiküldéséről szóló értesítés is a pályázatban megadott e-mailcímre kerül megküldésre. A beruházás csak a pályázat benyújtását követően kezdhető meg! A pályázat benyújtása előtt megkezdett beruházás nem támogatható. A pályázat benyújtása a nyilatkozattételt követően a szükséges mellékletek feltöltésével történő véglegesítéssel történik meg.A kiíró javasolja, hogy amennyiben csak a támogatással kívánja valaki a konvektorcserét elvégezni, abban az esetben a beruházást a miniszteri támogató döntést és a Támogatói Okirat kézhezvételét követően kezdje meg.

Amennyiben egy helyrajzi számon több lakóingatlan található, és a pályázat tárgyát képező lakás nem azonosítható a tulajdoni lap, vagy a Pályázó lakcímkártyája alapján, akkor a pályázattal érintett ingatlan pontos beazonosíthatósága érdekében jegyzői igazolás vagy az illetékes Kormányhivatal igazoló nyilatkozatának benyújtása szükséges. Amennyiben a konvektorcserével érintett ingatlan osztatlan közös tulajdon részét képezi, abban az esetben használati megosztási szerződés becsatolása szükséges. Fentieken túl továbbá a tulajdoni lapon szereplő tulajdonostársak hozzájáruló nyilatkozatának benyújtása is szükséges.

Csak „A” kategóriás készülékre kaphatunk pénzt

Jelen pályázati kiírással a kimutatható energia-megtakarítást és CO2 kibocsátás csökkenést eredményező konvektoros fűtési rendszerek korszerűsítése, konvektorról konvektorra való cseréje támogatható. Csak és kizárólag olyan konvektorcserék támogathatóak, melyek egyértelműen megakadályozzák a szén-monoxid mérgezés veszélyét és egyben a hatályos Tűzvédelmi és Gáz Műszaki Biztonsági Szabályzatnak megfelelnek.

Csak és kizárólag olyan helyiségfűtő fűtőberendezések beszerzése és beépítése támogatható, tekintettel a 2009/125/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek a helyiségfűtő berendezések és a kombinált fűtőberendezések környezettudatos tervezésére vonatkozó követelmények tekintetében történő végrehajtásáról szóló 813/2013/EU rendeletre, melyek 2016. július 1. napja után is forgalomba hozhatók. A 2018. január 1. napját követően beépítésre kerülő helyiségfűtő berendezéseknek meg kell felelnie a 2009/125/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az egyedi helyiségfűtő berendezések környezettudatos tervezésére vonatkozó követelmények tekintetében történő végrehajtásáról szóló a 2015/1188 rendeletnek.

Munkadíj is elszámolható

A pályázat keretében támogathatóak a meglévő gázkonvektor(ok) új gázkonvektor(ok)ra történő cseréje vonatkozásában felmerült anyag- és munkadíjak, továbbá tervezési, engedélyeztetési és egyéb, az átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek, továbbá a tulajdoni lap költsége. Elszámolható költségnek minősülnek továbbá az új kéménybe kötendő gázkonvektorok kéményépítésével, átalakításával, korszerűsítésével kapcsolatos anyag, munka, illetve szakértői költségek is, de ezek önállóan, konvektorcsere nélkül nem támogató költségek.

A pályázati konstrukció nem engedélyezi a támogatási előleg folyósítását. A vissza nem térítendő támogatás folyósítására a Támogatói Okirat alapján a beruházás befejezését, és a teljes bekerülési költség kifizetésének teljesítés igazolását és a Kedvezményezett nevére szóló és általa az elszámoláshoz benyújtott számlák, kifizetést igazoló dokumentumok Pályázatkezelő által történő elfogadását követően kerül sor a Kedvezményezett Támogatói Okiratban megjelölt bankszámlájára történő utalással. Az elszámolásra és azt követően a vissza nem térítendő támogatás utalására kizárólag egyszeri alkalommal, a beruházás befejezését követően kerülhet sor.

 

 

Három konvektortípus támogatott

A földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram tájékoztatójából megtudható:

- A MIKA 6 E termékcsalád egyedi lokális, konvekciós fűtőkészülékei megfelelnek a pályázati útmutatóban foglalt műszaki előírásoknak, így azok beépítése jelen pályázat keretében támogatható tevékenység. A készülékhez kapcsolódó hőleadókra (radiátorokra) vonatkozó költségek azonban nem támogathatók.

- A Fondital Gazelle Techno Classic 5000 és 7000 gázkonvektorok megfelelnek a 2018. január 1-től érvénybe lépő 2015/1188/EU rendeletnek, és a pályázati útmutató előírásainak, így a készülékek beépítése jelen pályázat keretében támogatható tevékenység.

- A FÉG F8.60EF ErP típusú, hamarosan forgalomba kerülő készülék megfelel a pályázati útmutató előírásainak, így a készülékek beépítése jelen pályázat keretében támogatható tevékenység.

Fontos tudni, hogy a készülékbeszerzésre feltételesen is lehet szerződni, a tényleges cserét későbbi időpontban (pl. tavasszal) is el lehet végezni, és ekkor később beszerezhető más típusú készülék is, amely megfelel a műszaki előírásoknak.

A pályázat benyújtásakor kitöltendő adatlapon a beépíteni tervezett konvektornak csak a teljesítményét szükséges megadni. A megvalósítás során – okirat-módosítás nélkül – a feltételes vállalkozói szerződésben rögzítettől eltérő típusú készülék is beépíthető. Amennyiben a pályázatban megjelölttől eltérő műszaki tartalmú (például más típusú, teljesítményű, méretű) készüléket szerelnek be, az elszámolás során csatolandó 5. számú mellékletben kell feltüntetni a kérdéses változást.

forrás: vgfszaklap.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemert.blog.hu/api/trackback/id/tr9712868528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kecskemért?

Kövess a facebookon!

Friss topikok

Nyomtass te is!

Nyomtass te is #68

Nyomtassteis Különszám
A kormány évi 250-300-ról 400 órára akarja emelni az elrendelhető túlórák számát, emellett egyről három évre növelni a munkaidőkeret elszámolási időszakát. A szakszervezetek példátlan összefogás mellett országosan tiltakoznak.
Tovább

Címkék

112-es segélyhívó (1) 1848-as forradalom (1) 2018 (1) 2018-as választások (4) átláthatóság (1) Az úszás ünnepe (1) Bács-Kiskun megye (1) Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár (1) Bács-Kiskun Megyei Kórház (1) benzin (1) bérlakás (1) beruházás (1) cashkemét (2) Cegléd (1) civil (1) CÖF (1) DAKK Zrt. (1) Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (1) demokrácia (1) Dobos József (1) egészségügy (1) Elios Zrt. (2) energia (2) Európai Bizottság (1) Európai Unió (3) Fekete-Győr András (1) felújítás (1) feminizmus (1) Fidelitas (1) fizetés (1) Független Diákparlament (1) gázolaj (1) Gémesi György (1) Gong Rádió (1) gyalogátkelőhely (1) Hadházy Ákos (2) harmadik Orbán-kormány (1) Határ Mária (1) hekkelés (1) helyi adó (1) Hírös Agóra (1) Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (1) Hosszú Katinka (1) humor (1) I. világháború (1) ingatlanpiac (1) interjú (1) intermodális csomópont (1) Jean-Claude Juncker (1) Jobbik Magyarországért Mozgalom (1) jogsértés (1) kampánynyitó (1) kecskemért (3) Kecskemét (6) kecskeméti közgyűlés (1) Kecskméti Fürdő (1) kerékpározás (1) kerékpártároló (1) kerékpárút (1) kiállítás (1) Király József (3) könyv (1) korrupció (3) korszerűsítés (1) középiskola (1) közlekedésbiztonság (2) közmeghallgatás (1) közvilágítás (2) kritika (1) ktatás (1) kutya (1) lakás (1) lakossági fórum (3) Lázár János (1) Lehet Más a Politika (3) Lejer Zoltán (1) Lipard Film (1) LMP (2) lőtér (1) lövészet (1) magasfeszültség (1) Magyar Kórházszövetség (1) Magyar Közút (1) Magyar Szocialista Párt (1) Mavir (1) megemlékezés (1) Megyei Prima Díj (1) Mercedes (1) Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (2) Mészáros Lőrinc (1) MOL (1) Molnár Gyula (1) Momentum Mozgalom (5) MSZP (2) multinacionális vállalat (1) munkaerőhiány (2) Nagypál Sándor (1) Nagy Attila (1) Navracsics Tibor (1) névadás (1) nevek (1) (1) oktatás (1) önerős útépítés (1) önkormányzat (1) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (1) pénzosztás (1) plakátháború (2) plakáttörvény (1) polgári kezdeményezés (1) politikai humor (1) politikai pedofília (1) Rudolf-laktanya (1) Salacz László (1) slow food (1) SMP (1) Soproni Tamás (1) Soros-terv (1) statisztika (2) Stop Soros (1) Svébis Mihály (1) Szél Bernadett (3) Szemereyné Pataki Klaudia (2) Széna utca (1) Takács Valentina (1) Tállai András (1) távvezeték (1) Tiborcz István (3) történik épp (1) Tóth Szilárd (1) Trianon (1) tüntetés (1) tűzoltók (1) Univer Zrt. (1) ünnep (1) utcanevek (1) útfelújítás (1) üzemanyagár (1) Vágó Gábor (5) vagyonnyilatkozat (1) választási kampány (1) Vasútmodellezés (1) vihar (1) zászló (1) zebra (1) zene (1) Zombor Gábor (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása