Kik lesznek az LMP képviselőjelöltjei Kecskeméten?

2018. január 29-én bemutatkoztak a Lehet Más a Politika (LMP) Bács-Kiskun megyei képviselőjelöltjei. Hadházy Ákos (43), az LMP társelnöke is részt vett a rendezvényen, majd egy beszélgetésen vázolta pártja kormányzati terveit.

lmp_bemutatkozas_2018_01_29.jpg(Fotó: LMP Kecskemét Instagram)

A Bács-Kiskun megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerület képviselőjelöltje Vágó Gábor (34). A közgazdász-politológus 2010 és 2014 között volt már egyszer a párt országgyűlési képviselője, ám 2014-ben úgy döntött, nem indul újra, majd a pártból is kilépett az akkori Schiffer András-féle irányvonallal való elégedetlensége miatt. Ezután civil aktivista és újságíró lett, most azonban visszatért a politikába. Az 1. sz. választókerülethez Kecskemét északnyugati része tartozik valamint 12 másik település a megyéből, parlamenti képviselője 2014 óta Salacz László (47, Fidesz-KDNP).

Vágó Gábor a következőket nyilatkozta:

vago_gabor.jpegNagyon fontos azt látnunk, hogy a Fidesz leváltása nem cél, hanem egy nagyon fontos eszköz. Addig nem tudunk ennek a térségnek a fő problémáival foglalkozni, amíg itt van a nyakunkon a Fidesz. Addig nem tudunk érdemben tenni a Homokhátság elsivatagosodása ellen, a klímaváltozás lelassításáért, amíg a kormányzat nem tesz kísérletet a megújuló energiaforrások bevezetésére, csakis a Paks 2 őrületét erőlteti. Addig nem tudunk a XXI. századi munkaerőpiaci kihívásokra, a robotizációra fókuszálni, ameddig azt látjuk, hogy folyamatosan olyan gyárakat telepítenek be, ahol a gyártószalag szélén álló magyar munkások ugyanazért a munkáért csak a töredékét kapják, mint a Nyugat-Európában dolgozók. 

Most hatalmas kihívások előtt állunk, és úgy érzem, el kell görgetnünk ezek útjából a követ, amit a Fidesz-kormány jelent. Ezt viszont csak egy olyan tudati váltással tudjuk megtenni, amelyben nem a harag és a gyűlölet munkál. Azt tapasztalhatjuk, hogy nap mint nap és most már főleg az LMP-re ömlik a kormányzati propaganda. Ez azt jelenti, hogy valójában az LMP-től félnek leginkább a hatalom csúcsán lévők és ezt a félelmet próbálják kivetíteni mindenki másra is. Fontos, hogy úgy tudjunk családunk, ismerőseink körében a politikáról beszélni, hogy ne a félelem és a gyűlölet vezessen minket, hanem közösen képzeljük el a jövő Magyarországát. A kiskunsági kampányom erre tesz majd kísérletet.

Célom egy olyan aranykor elindítása, mint ami 1867 után volt. Ehhez egy új kiegyezésre van szükség, csak most nem a külföldi nagyhatalmakkal, hanem nekünk magyaroknak egymással kell kiegyeznünk, hogy hazánk valóban közös Magyarország legyen.

Bács-Kiskun megyei 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület LMP-s képviselőjelöltje dr. Tóth Szilárd. A választókerülethez tartozik Kecskemét nagyobbik része és 5 másik település. Itt is a Fidesz-KDNP politikusa, Zombor Gábor (54) a képviselő 2014 óta. Dr. Tóth Szilárd a következőket mondta bemutatkozásul: 

toth_szilard.jpgTősgyökeres kecskeméti vagyok, jogász, feleségemmel és három gyermekemmel a Széchenyivárosban élek. Nagyon fontosnak tartom, hogy visszaadjuk az emberek és közösségek politikába vetett hitét, hogy a politikai folyamatoknak újra résztvevői és alakítói legyenek, hogy a politikusok feladatukat újra az emberek szolgálataként fogják fel, hogy a politika ne a gyűlölködés, hanem a szolidaritás előmozdításának az eszköze legyen. Vissza kell adnunk az emberek hitét, hogy lehetséges a változás, és a változás kulcsa a szavazópolgárok kezében van. Ezért kérem a választópolgárokat, hogy menjenek el szavazni és válasszák az LMP-t!

Körülbelül másfél éve csatlakoztam az Lehet Más a Politikához. Több korábbi választáson nem vettem részt, mert nem láttam sem a kormány, sem az ellenzéki pártok körében a tisztességes politizálásnak a jelét sem. Itt az LMP-ben látom az őszinte akaratot arra, hogy megfordítsák az ország kerekét, hogy őszinte, tisztességes és eredeti megoldásjavaslatokat fogalmaznak meg a problémákra.

A térség problémái közül ki kell emelnem Kecskemét és környéke úthálózatának a problémáját. Akármelyik szomszéd településre átmegyünk, nagyon nagy gondot jelent az úthálózat rossz minősége. Ez azért fontos, mert Kecskemétre naponta több tízezer ember jön ingázó munkaerőként. Az úthálózat javításával javíthatunk az emberek életminőségén.

Kisgyermekes édesapaként mindennap tapasztalom azt a másik problémát, hogy a köz- és magánszolgáltatóknál nincs lehetőség a gyermekek várakozás közbeni ellátására, pelenkázására, megszoptatására stb., szinte el kell bújni velük, ami rendkívül kellemetlen. A megfelelő szervezetek bevonásával szeretném kezdeményezni, hogy ezeket a lehetőségeket teremtsük meg, vagy akár jogszabályi szinten is rögzítsük, hogy a kisgyermekes családok is könnyebb, élhető módon tudják az egyes szolgáltatásokat igénybe venni.

Harmadiknak azt említeném, hogy a hátrányos helyzetű járások közösségeit hozzá kell segíteni ahhoz, hogy a helyi lehetőségeknek és igényeknek megfelelő fejlesztési stratégiát követhessenek a foglalkoztatás, a szakképzés terén. Kecskemétiként azt látom, hogy a belvárosban hatalmas fejlesztések, építkezések zajlanak. Naponta dobálózunk azzal, hogy melyik település melyik programra hány tízmilliárdot kap, de ha elhagyjuk a városközpontot, azonnal a szegénységgel találkozunk. Meg kell szüntetni a mélyszegénységet, emelni kell az életszínvonalat!

hadhazy.jpgA kecskeméti és a megyei jelöltek bemutatkozása után Hadházy Ákos a párt szimpatizánsaival találkozott. Az oktatás kérdéséről azt mondta, hogy nem igaz az a gyakran hangoztatott nézet, hogy ha kormányra kerülnének, akkor is csak hosszú távon lenne érezhető az új politikai megközelítés és nem lehetne azonnal észrevenni a hatását. A pedagógusok azonnali extrém béremelése és a szabad tankönyvhasználat szerinte már idén szeptembertől megvalósítható. A cigánygyerekek oktatási ösztöndíjának visszaállítása, amit Hadházy szerint eddig nagyrészt elloptak, szintén eredeti formájában visszaállítható. A felnőttoktatás reformja sok pénzbe kerül, de ahhoz is hozzá kell nyúlni a lehető leghamarabb. A szegénységből pusztán munkával nem lehet kikerülni, a rossz vagy alibi munkahelyek a nyomort konzerválják, és csak a tudással lehet előbbre lépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemert.blog.hu/api/trackback/id/tr1113615432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandosz 2018.01.30. 19:11:46

Amikor valaki azt mondja, hogy valami nem cél, hanem eszköz, akkor tudom, hogy az illető hülye.

vajdasagi 2018.01.30. 19:34:52

@Gandosz: Nagy kár érted. Arra gondoltál már, hogy esetleg Te vagy a hülye?

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.01.30. 20:14:08

"a gyártószalag szélén álló magyar munkások ugyanazért a munkáért csak a töredékét kapják, mint a Nyugat-Európában dolgozók. "

Ha ugyanannyit kapnának, akkor minek vinné a labanc a termelést a magyar pusztába? Ráadásul drágábban mint amennyiért a lengyel melós megcsinálja

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.01.30. 20:33:49

"emelni kell az életszínvonalat!"

Nem lehetne valami százalékot mellétenni? Mert így nem bírom eldönteni kire szavazzak, hiszen Vona is ugyanezt ígéri

Kecskemért?

Kövess a facebookon!

Friss topikok

Nyomtass te is!

Nyomtass te is #68

Nyomtassteis Különszám
A kormány évi 250-300-ról 400 órára akarja emelni az elrendelhető túlórák számát, emellett egyről három évre növelni a munkaidőkeret elszámolási időszakát. A szakszervezetek példátlan összefogás mellett országosan tiltakoznak.
Tovább

Címkék

112-es segélyhívó (1) 1848-as forradalom (1) 2018 (1) 2018-as választások (4) átláthatóság (1) Az úszás ünnepe (1) Bács-Kiskun megye (1) Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár (1) Bács-Kiskun Megyei Kórház (1) benzin (1) bérlakás (1) beruházás (1) cashkemét (2) Cegléd (1) civil (1) CÖF (1) DAKK Zrt. (1) Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (1) demokrácia (1) Dobos József (1) egészségügy (1) Elios Zrt. (2) energia (2) Európai Bizottság (1) Európai Unió (3) Fekete-Győr András (1) felújítás (1) feminizmus (1) Fidelitas (1) fizetés (1) Független Diákparlament (1) gázolaj (1) Gémesi György (1) Gong Rádió (1) gyalogátkelőhely (1) Hadházy Ákos (2) harmadik Orbán-kormány (1) Határ Mária (1) hekkelés (1) helyi adó (1) Hírös Agóra (1) Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (1) Hosszú Katinka (1) humor (1) I. világháború (1) ingatlanpiac (1) interjú (1) intermodális csomópont (1) Jean-Claude Juncker (1) Jobbik Magyarországért Mozgalom (1) jogsértés (1) kampánynyitó (1) kecskemért (3) Kecskemét (6) kecskeméti közgyűlés (1) Kecskméti Fürdő (1) kerékpározás (1) kerékpártároló (1) kerékpárút (1) kiállítás (1) Király József (3) könyv (1) korrupció (3) korszerűsítés (1) középiskola (1) közlekedésbiztonság (2) közmeghallgatás (1) közvilágítás (2) kritika (1) ktatás (1) kutya (1) lakás (1) lakossági fórum (3) Lázár János (1) Lehet Más a Politika (3) Lejer Zoltán (1) Lipard Film (1) LMP (2) lőtér (1) lövészet (1) magasfeszültség (1) Magyar Kórházszövetség (1) Magyar Közút (1) Magyar Szocialista Párt (1) Mavir (1) megemlékezés (1) Megyei Prima Díj (1) Mercedes (1) Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (2) Mészáros Lőrinc (1) MOL (1) Molnár Gyula (1) Momentum Mozgalom (5) MSZP (2) multinacionális vállalat (1) munkaerőhiány (2) Nagypál Sándor (1) Nagy Attila (1) Navracsics Tibor (1) névadás (1) nevek (1) (1) oktatás (1) önerős útépítés (1) önkormányzat (1) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (1) pénzosztás (1) plakátháború (2) plakáttörvény (1) polgári kezdeményezés (1) politikai humor (1) politikai pedofília (1) Rudolf-laktanya (1) Salacz László (1) slow food (1) SMP (1) Soproni Tamás (1) Soros-terv (1) statisztika (2) Stop Soros (1) Svébis Mihály (1) Szél Bernadett (3) Szemereyné Pataki Klaudia (2) Széna utca (1) Takács Valentina (1) Tállai András (1) távvezeték (1) Tiborcz István (3) történik épp (1) Tóth Szilárd (1) Trianon (1) tüntetés (1) tűzoltók (1) Univer Zrt. (1) ünnep (1) utcanevek (1) útfelújítás (1) üzemanyagár (1) Vágó Gábor (5) vagyonnyilatkozat (1) választási kampány (1) Vasútmodellezés (1) vihar (1) zászló (1) zebra (1) zene (1) Zombor Gábor (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása